Elin Karlsson

Mitt namn är Elin Karlsson, jag är arton år och studerar sista året på gymnasiet – Sinclair, bild och formgivning. Ända sedan jag kunnat hålla en penna så har tecknandet fascinerat mig, fyllt mig med glädje och en stor lust att lära mig mer. Bli bra.

Hästar har alltid varit mitt huvudsakliga motiv och jag har under hela mitt liv kunnat förfina min teknik och förståelse för hur hästen ser ut, anatomiskt. Förståelse för muskler, leder och proportioner är A och O när man strävar efter realistiska bilder. Jag studerar hästar och andra djur både medvetet och omedvetet så fort jag ser dem för att kunna rita ner det på papper så bra som möjligt.

Jag lägger gärna ner timmar på att studera bilder av framförallt hästens muskler och leder för att sedan teckna ner dem tillräckligt mycket för att automatiken ska inprintas i min skalle än mer så att jag alltid kan använda det när jag tecknar på fri hand.

Jag älskar också att fotografera. Fotograferingen och tecknandet hör ihop på många olika vis. Jag använder ofta bilder som referenser och fotograferandet skapar en helt ny känsla för komposition, djup och färger som jag sedan kan applicera på mina bilder. Fotografering, precis som att läsa, vidgar mina vyer och stimulerar min fantasi.

Djur- och naturälskare har jag alltid varit, jag har vuxit upp i en familj som respekterar och älskar djur och natur, vilket har smittat av sig med råge på mig. Mina föräldrar har ställt upp på att skaffa oändligt många husdjur till min syster och mig som tycks vara omättliga. Just nu har vi två hästar, fjordingen på bilden är min ängel, Fiona, två katter, två råttor och ett äldre marsvin vilka för mig är en ständig glädje. Att leva och ha ansvar över djur lär mig att bli en bättre människa med en växande ansvarskänsla även i min vardag.

DSC05332fiona och jag KLAR

Lämna en kommentar